MediaWatch

Framfab uden penge om tre uger

I forbindelse med den tredje nedskæringsrunde på et halvt år beklager den nye administrerende direktør Johan Wall til Dagens Industri, at Framfab ikke i højere grad skar omkostningerne ned allerede i november.

Hovedpunktet i seneste opstramning er fyringen af 550 medarbejdere. Alle datterselskaber udenom IT-konsulentdelen skal sælges eller nedlægges. Herudover skal kontorerne i Norge, Schweiz, Bulgarien og USA nedlægges. Målet er, at Framfab skal skrumpe fra 3.000 til 900 ansatte.

Baggrunden for den tredje og seneste stramning er konkret et kvartalsregnskab, der ud over et omsætningstab på 18 procent opererer med et underskud før skat på 1,9 milliarder svenske kroner Finansdirektør Johan Haegman, Framfab, oplyser, at IT-konsulentfirmaet månedligt taber 70-75 millioner.

Den nye børsemission er netop ved at blive tilrettelagt i samarbejde med med investment-banken Alfred Berg. I forbindelse hermed afgår det meste af den gamle bestyrelse - herunder stifteren og frontmanden Jonas Birgersson.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs