Danmark spenderer mest på IT

MediaWatch

Der bruges ifølge dagbladet Børsen og det britiske selskab Kable over 1.875 kr. på IT pr. borger, mens det tilsvarende tal i Grækenland og Portugal er på 840 kr. Det europæiske gennemsnit er med 938 kr. pr. indbygger ikke meget højere.

Kable, der i hele taget har specialiseret sig i at afdække det offentlige europæiske IT-marked, har også regnet sig frem til, at det offentlige i Danmark bruger 10 mia. kr. årligt på IT. På europæisk plan er der brugt 12.600 kr. pr. offentligt ansat i 2000.

Den flotte placering ser dog ikke noget om udbyttet af investeringerne. William Heath, formand for Kable, erkender, at der ikke i noget land kan påvises direkte besparelser som følge af de store investeringer. Hvor der i Danmark er investeret mest i den direkte IT-kontakt til borgerne, har man i Frankrig og Tyskland mere satset på infrastruktur-projekter.

Portugals efterslæb skal dog også ses i forbindelse med, at man her i de kommende to år agter at øge investeringerne til over 20 procent, mens Danmark er med i majoritetsgruppen på fem til ti procents øgede investeringer, der også omfatter Storbritannien, Spanien, Schweiz, Italien, Grækenland, Luxembourg og Belgien.

EU-landene er gennem den ratificerede e-Europe Action Plan fra juni 2000 forpligtet til at borgerne kan tilegne sig væsentlig offentlig information elektronisk ved udgangen af

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også