MediaWatch

DR vil gøre DAB attraktivt


Danmarks Radio har tidligere på året erkendt, at DAB udviklingen i Danmark kun kan drives fremad ved at tilbyde lytterne noget radio på DAB, som de ikke kan få på FM, skriver radionyt.com.

Derfor skal de nuværende rene DAB kanaler, DR Klassisk, SKUM og PLUS, suppleres af en national version af P4, således at der på DAB kan høres et andet tilbud end DRs ni regionalradioer, der ikke kommer på DAB i første omgang.

DR overvejer at lancere yderligere fire nye DAB-kanaler, nemlig DR Junior (en 24 timers radiokanal for børn), DR Gyldne Timer (genbrug fra DR Radios radioarkiv), DR Jazz og en DR Dansk. Disse kanaler vil formentlig også blive streamede på internettet. Særligt børneradio har DR fokus på i den kommende programstrategi.

- De seneste års udvikling har vist, at den traditionelle børneradio bestående af enkeltprogrammer i de forskellige kanalers flow ikke høres af børnene og samtidig generer de øvrige lyttere, oplyser DR Radios Chefredaktion til radionyt.com.

Derfor er det nødvendigt at lave en målrettet kanal for børn der er tilgængelig døgnet rundt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs