MediaWatch

Digitale TV-aktører enige om system

Aftalen medfører, at seerne vil kunne komme til at modtage og anvende interaktive tjenester fra forskellige udbydere i det samme apparat - med den samme settop-boks, oplyser DR. TV- og andre indholdsproducenter kan udvikle produkterne til et fælles system, der kan sammenlignes med html-systemet på Internettet.

Dette er et gennembrud for forhandlingerne i den fælles organisation NorDig, vurderer DR. Aftalen betyder at overgangen til det nye system, DVB-MHP ((Digital Video Broadcasting-Multimedia Home Platform), skal være gennemført i slutningen af 2005. I den mellemliggende periode har NorDig medlemmerne forpligtet sig til at anbefale og producere til denne fælles standard, DVB-MHP.

NorDig er en sammenslutning af de fleste store aktører i Norden indenfor TV-produktion, telekommunikation og operatører som alle arbejder med digital-TV. Det har fra begyndelsen været NorDigs mål at nå frem til dagens beslutning, da den vil stimulere udviklingen af indhold til digital-TV. Det

DRs generaldirektør Christian S. Nissen mener, at aftalen mellem medlemmerne af NorDig er et signal til omverden, at Norden vælger åbne løsninger. Nissen håber, at aftalen fører til, at udviklingen af digital-TV tager fart og at alle husstande i Norden hurtigt kan benytte sig af de nye tjenester, som bliver mulige med digital-TV.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs