MediaWatch

Svenske internetkonsulenter i minus

Icon's årsregnskab sluttede onsdag ringen for de svenske internetkonsulenters år 2000. En betegnelse som et annus horibilis ligger ikke fjernt og spørgsmålet er, om der branchemæssigt set er nogen branche, der har haft et tilsvarende dårligt år, som det kosulentselskaberne har gennemgået. Tættest på synes at være bankernes nedtur i firserne, skriver Dagens Industri.

Framfab, Mind, Mogul, Adcore, Adera, Cell samt Icon havde sammenlagt et tab før skat på 8,3 milliarder svenske kroner. Heraf kommer hovedparten på 6,3 milliarder fra nedskrivninger af goodwill. Sammenstillet med aktiemarkedets kurskorrektioner i det forgange år ender det samlede tab 1,5 milliarder kroner højere end den faktuelle børsværdi for de syv selskaber.

Totalt set ligger den samlede værdi nu på 6,8 milliarder svenske kroner, hvoraf Adcore i særklasse er det mest værdifulde af de syv selskaber. Adcore's nuværende børsværdi ligger på 3,5 milliarder.

Tab og børsværdi i millioner kroner fordeler sig som følger:

Framfab: 2 245,7 i tab og 964 i børsværdi
Mogul: 604,2 i tab og 128 i børsværdi
Adera: 532,8 i tab og 147 i børsværdi
Icon: 2 589 i tab og 530 i børsværdi

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs