MediaWatch

Hackere til angreb på Forskningsnet

Hos UNI-C, der driver det store danske netværk, Forskningsnet, siger Preben Andersen, leder af sikkerhedsorganisationen Cert, at de danske hackere er meget aktive i øjeblikket. For et par måneder siden havde hackere på en gang erobret mindst 70 centrale computere i Forskningsnet. - Serverne havde skiftet ejere. Hackerne havde totalt herredømme over maskinerne, og mange brugere blev overrasket, da vi kontaktede dem, siger Preben Andersen. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Hackerne kunne have slettet alle filer på de erobrede computere, men motivet var sandsynligvis, som en magtdemonstration, at overbelaste netværket. Hackerne havde samtidig erobret flere tusinde maskiner rundt om i Europa, der skulle bruges til overbelastningsangreb, hvor hackerne får computere og netværk til at gå ned, når de modtager tilstrækkeligt mange tomme datapakker.

Forskningsnetværket blev sidste år i gennemsnit udsat for tre hackerangreb hver eneste dag, men Preben Andersen er ikke bekendt med, at fortroligt forskningsmateriale er gået tabt. IT- og forskningsminister Birte Weiss (S) er bekymret over de mange angreb og vil have sikkerheden undersøgt mere indgående.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs