MediaWatch

TDC fusionerer Sunrise og diAx

Tele Danmark Communications vil fra 1. marts samle dets fusionerede schweiziske teleoperationer i et selskab under navnet Sunrise.

Daværende Tele Danmark købte i november måned forrige år de to schweiziske teleselskaber Sunrise og Diax. Sunrise sælger primært almindelig telefoni og Internetadgang, mens Diax primært er et mobilselskab.

Samlet set udgør de to selskaber det næststørste teleselskab på det schweiziske marked, kun overgået af det tidligere telemonopol Swisscom. Investeringen på mere end 21 milliarder kroner i Schweiz var en af de største danske investeringer i udlandet nogensinde, foretaget af Tele Danmark.

I forrige uge fusionerede Tele Danmark Communications Sunrise' fastnettelefoni aktiviteter med mobiltelefoni diAx' mobiltelefoni operationer, skriver Reuters. Hermed er det fusionerede selskab Sunrise et af Schweitz' tre mobiloperatører, som konkurrerer med markedslederne Swisscom og France Telecom's mobilselskab Orange.

Kim Frimer, der er chief executive for TDC i Schweiz siger i en kommentar til fusionen, at TDC er sikre på at de fusionerede operationer vil opfylde kundernes forventninger med en "single-brand" strategi og gennemskuelige produkttilbud.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs