MediaWatch

Problemer med hjemmearbejdspladser

På bare et år er arbejdsugen steget med 1,7 timer for ledere, der har ansvar for folk med hjemmearbejdspladser. Samtidig har lederne fået flere arbejdsopgaver. Det viser en ny undersøgelser fra Ledernes Hovedorganisation. Svend Askær, administrerende direktør i Ledernes Hovedorganisation, peger på, at IT nok gør det meste arbejde lettere og mere fleksibelt, men at ledelsen samtidig bliver sværere.

Ledernes Hovedorganisation peger på, at mange virksomheder de seneste år har ladet sig rive med af de nye teknologiske muligheder, og at der rigtig mange steder er indført hjemmearbejdspladser både for ledere og medarbejdere. Men det er samtidig organisationens opfattelse, at man mange steder ikke er fuldt ud bevidste om de ledelsesmæssige konsekvenser.

Undersøgelsen viser således, at over halvdelen af lederne står til rådighed for de hjemmearbejdende medarbejdere flere timer i døgnet - og gerne på skæve tidspunkter. Derfor rådes lederne til at overveje, hvilke konsekvenser medarbejdernes fleksible arbejdsforhold får for ledelsesopgaven. For eksempel bør lederne være bevidst om, at det i mange tilfælde kræver en særlig ledelsesstil at være chef for medarbejdere, der arbejder hjemme.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs