Problemer med hjemmearbejdspladser

MediaWatch

På bare et år er arbejdsugen steget med 1,7 timer for ledere, der har ansvar for folk med hjemmearbejdspladser. Samtidig har lederne fået flere arbejdsopgaver. Det viser en ny undersøgelser fra Ledernes Hovedorganisation. Svend Askær, administrerende direktør i Ledernes Hovedorganisation, peger på, at IT nok gør det meste arbejde lettere og mere fleksibelt, men at ledelsen samtidig bliver sværere.

Ledernes Hovedorganisation peger på, at mange virksomheder de seneste år har ladet sig rive med af de nye teknologiske muligheder, og at der rigtig mange steder er indført hjemmearbejdspladser både for ledere og medarbejdere. Men det er samtidig organisationens opfattelse, at man mange steder ikke er fuldt ud bevidste om de ledelsesmæssige konsekvenser.

Undersøgelsen viser således, at over halvdelen af lederne står til rådighed for de hjemmearbejdende medarbejdere flere timer i døgnet - og gerne på skæve tidspunkter. Derfor rådes lederne til at overveje, hvilke konsekvenser medarbejdernes fleksible arbejdsforhold får for ledelsesopgaven. For eksempel bør lederne være bevidst om, at det i mange tilfælde kræver en særlig ledelsesstil at være chef for medarbejdere, der arbejder hjemme.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også