Anti-pirat organisation lancerer certifikat

MediaWatch

Formålet med certifikatet "Model Business Practices" er at beskytte forbrugerne mod at købe ulovlige programmer fra auktionssteder på Internettet, for herigennem at sikre at Internet-kulturen tilgodeser ejernes rettigheder, kreativitet og investeringer. Dermed håber og tror BSA, at man vil kunne reducerer et problem, som medvirker til at underminere markedet for lovlige programmer.

Julehandlen over Internettet, inklusiv den del der forgår over net-auktionerne, forventes at blive fordoblet til 19,5 milliarder dollar på verdensbases, og BSA anbefaler at forbrugere, som køber programmer online, er opmærksomme på farerne ved at købe software på auktion sites.

Forhåndsregler

- Forbyde sælgere at tilbyde ulovlige software programmer
- Respondere straks og effektivt på rapporter om ulovlige auktioner.

Anmelselser i USA og UK

Forebyggelse i Danmark

"Ofte er de ansvarlige i virksomheden ikke klar over de regler, der findes for licensering og det er derfor vigtigt for virksomheden at danne sig et klart overblik over licenser og antal brugere i virksomheden", siger Christian Andreassen, formand for BSA Danmark.

BSA har en hotline, som virksomheder og privatpersoner kan rette henvendelse til, hvis de har spørgsmål om licensforhold. Endvidere kan man på BSA's hjemmeside (www.bsa.org) finde oplysninger om licensiering.

"Det er uhyre vigtigt for en virksomhed at sikre, at der er ordentlig styring af edb- programmer og licenser. Det er jo heller ikke særligt smart at lade være med at betale sin skat eller moms. Det samme gælder for licenserne; det er ulovligt at installere software uden at have en licens til hver bruger. Men mange gange er det desværre ikke lige noget folk tænker over, når de installerer et program", fortsætter Christian Andreassen.

Kampagnen er første skridt i en større indsats for at komme piratkopieringen i Danmark til livs. BSA Danmark vil i de kommende måneder sætte yderligere projekter i gang. Kampagnerne er rettet mod forskellige typer af virksomheder og områder i landet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også