MediaWatch

Telestyrelsen advarer mod FM-ændring

Det skriver Telestyrelsen i en rapport til kulturministeriet og Folketingets kulturudvalg. Den hollandske, såkaldte Zero Base model, indeholder mange elementer, der hver for sig kan bidrage til en bedre udnyttelse af FM-båndet.

Parallelt med udregningen af frekvensplanen for den femte radio, har Telestyrelsen undersøgt mulighederne for at omregne frekvensallokering på hele FM, inspireret af Holland, hvor der er fremskaffet flere sendemuligheder til landsdækkende radio ved at "pakke" frekvenserne tættere end tidligere.

Ligesom at Telestyrelsen påpeger, at dens arbejde med at koordinere den femte radio skal gøres om, hvis der opstår politisk mod på at omregne hele FM-udnyttelsen.

I løbet af året har flere danske medieaktører - herunder radiodirektør Leif Lønsmann fra DR - efterspurgt en tilsvarende optimering af senderessourcer i Danmark, og på den baggrund bad kulturministeriet Telestyrelsen undersøge mulighederne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs