Stort sikkerhedshul i dansk IT

MediaWatch

Almindelige slette-kommandoer som "tøm-skraldespand", "delete" og formatering giver ikke tilstrækkelig sikkerhed for sletning. Med programmet "ExpertEraser" fra Ibas er man garanteret total sletning, inden brugte harddiske gives videre, meddeler Ibas, der er en del af

I år 2000 blev der i Danmark solgt over 440.000 pc'er til virksomheder og offentlige organisationer i Danmark. Inden for de næste tre år vil 75 procent. af dem sandsynligvis være skiftet ud igen. Det danske forbrug af hardware er større end nogensinde før.

Med mindre der tages særlige sikkerhedshensyn, vil mange af de udskiftede maskiner stadig indeholde oplysninger, som de tidligere brugere ikke ønsker at lægge i forkerte hænder. Der kan for eksempel være tale om informationer fra detaljerede personsager, fortrolige dokumenter, CPR-oplysninger, sygdomsjournaler, forretningshemmeligheder eller politiske dokumenter.

Det tekniske problem består i, at almindelige slettekommandoer rent faktisk ikke sletter data. De ændrer i stedet på harddiskens struktur, således at pc'ens styresystem registrerer dataene som slettet. I virkeligheden ligger næsten alle data stadig på disken. Selv efter en formatering af disken - som af mange opfattes som en definitiv måde at slette sine data på - kan slettede data uden større problemer gendannes. Processen kræver ikke teknisk indsigt - kun almindeligt tilgængelige harddisk-værktøjer.

- Uvidenhed er i virkeligheden det største problem. De fleste pc-brugere er ikke klar over, hvor let det er at få fat i data, som de troede var slettet. Samtidig er det vores erfaring, at mange virksomheder overser eller undlader at tage denne sikkerhedsproblematik alvorligt. Men eftersom pc'erne i dag

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også