MediaWatch

Stort sikkerhedshul i dansk IT

Almindelige slette-kommandoer som "tøm-skraldespand", "delete" og formatering giver ikke tilstrækkelig sikkerhed for sletning. Med programmet "ExpertEraser" fra Ibas er man garanteret total sletning, inden brugte harddiske gives videre, meddeler Ibas, der er en del af

I år 2000 blev der i Danmark solgt over 440.000 pc'er til virksomheder og offentlige organisationer i Danmark. Inden for de næste tre år vil 75 procent. af dem sandsynligvis være skiftet ud igen. Det danske forbrug af hardware er større end nogensinde før.

Med mindre der tages særlige sikkerhedshensyn, vil mange af de udskiftede maskiner stadig indeholde oplysninger, som de tidligere brugere ikke ønsker at lægge i forkerte hænder. Der kan for eksempel være tale om informationer fra detaljerede personsager, fortrolige dokumenter, CPR-oplysninger, sygdomsjournaler, forretningshemmeligheder eller politiske dokumenter.

Det tekniske problem består i, at almindelige slettekommandoer rent faktisk ikke sletter data. De ændrer i stedet på harddiskens struktur, således at pc'ens styresystem registrerer dataene som slettet. I virkeligheden ligger næsten alle data stadig på disken. Selv efter en formatering af disken - som af mange opfattes som en definitiv måde at slette sine data på - kan slettede data uden større problemer gendannes. Processen kræver ikke teknisk indsigt - kun almindeligt tilgængelige harddisk-værktøjer.

- Uvidenhed er i virkeligheden det største problem. De fleste pc-brugere er ikke klar over, hvor let det er at få fat i data, som de troede var slettet. Samtidig er det vores erfaring, at mange virksomheder overser eller undlader at tage denne sikkerhedsproblematik alvorligt. Men eftersom pc'erne i dag

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs