MediaWatch

Wanadoo vil købe Indice Multimedia

Wanadoo, internetafdelingen af France Telecom, vil som led i en europæisk ekspansion købe spanske Indice Multimedia for et beløb på 360 millioner euro. Wanadoo betaler i første omgang 80 millioner euro kontant og 232 millioner euro i nye aktier for Indice Multimedia, der har en markedsandel på 10 procent. Indice Multimedia kommer til at eje 2,3 procent af Wanadoo efter transaktionen, skriver Bloomberg.

Handlen forventes afsluttet i første kvartal 2001 og vil styrke Wanadoo's forretninger i Spanien, hvor onlineservicen i september havde 269.000 abonnenter.

Det franske internetfirma har tidligere opkøbt, for at kunne klare sig i konkurrencen mod europæiske konkurrenter som T-Online International og Tiscali. Tidligere på måneden besluttede Wanadoo at erhverve engelske Freeserve for 2,4 milliarder i aktier, hvilket har fordoblet antallet af abonnenter.

Wanadoo's aktier steg 0,45 euro, eller 3,6 procent til 10,2 euro. Da aktien lå på 10 blev firmaet vurderet til en værdi på 11,9 milliarder euro. Wanadoo's aktier er ellers nærmest blevet halveret i værdi, siden de i juli blev solgt til offentligheden for 19 euro stykket.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs