MediaWatch

Microsoft sikrer leverandør til Xbox

Det længeventede partnerskab sætter Microsoft i en konkurrencemæssig favorabel position overfor rivalen Sony's PlayStation 2, som i øjeblikket er verdensførende på spilkonsol markedet. Markedet for videospil omsætter årligt for omkring 20 milliarder dollar.

Ifølge analytiker Steve Kleynhans fra rådgivningsfirmaet META Group er der ingen tvivl om, at dette er et afgørende samarbejde, skriver Reuters. Electronic Arts eller EA er den største spiller på spilmarkedet, og derfor er det særdeles vigtigt at få det selskab til at producere spil til ens spilkonsol, hvis man vil have succes på det marked.

EA, som blandt andet har udviklet de populære spil "Red Alert", "FIFA"og "Need for Speed" , har indvilliget i at udvikle 10 nye spil til Microsofts Xbox indenfor de næste seks måneder, så de er klar når Xbox lanceres i foråret 2001. Microsoft selv betragter aftalen som et klart tegn på, at branchen vil denne gang fil bakke op omkring softwaregigantens forsøg på at få fodfæste på spilkonsolmarkedet.

Opbakning altafgørende

Ud over Sonys PlayStation 2 står Microsoft og Xbox overfor at skulle konkurrere med spilkonsol mastodonter som Nintendo, der er på vej med sin nye GameCube, og Sega Enterprises, hvis spilkonsol hedder Dreamcast.

Aftale også vigtig for EA

Xbox spilkonsollen er softwaregiganten Microsofts hidtidige største satsning på hardware-området, og et budget på 500 millioner dollar til markedsføring af Xbox synes Microsoft at være opsat på også at vinde markedet. Ifølge Microsoft selv er Xbox markedets hidtil kraftigste spilkonsol, med en 733 Mhz Intel processor, indbygget harddisk og højhastighedsmodem som giver mulighed for at koble direkte op på Internettet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs