Advarsler om faldende vækst

MediaWatch

Intel, Motorola og National Semiconductor advarer om, at de ikke vil være i stand til at indfri sine vækstmål.

De generelle pessimistiske forventninger har også ramt software sektoren. Således advarer analytikere fra Goldman Sachs, der blandt andet er Microsofts bankrådgivere, at softwareproducenterne heller ikke vil leve op til tidligere forventninger til omsætningsvækst, skriver Financial Times.

Rækken af advarsler bekræfter andre teknologi virksomheders forudsigelser om et globalt faldende salg af PC'ere, og hele den negative udvikling forstærkes af, at der er overudbud af microchips og visse andre former for udstyr.

De seneste profitadvarsler viser, hvor alvorlig den aktuelle nedtur i virkeligheden er. Der er således tale om den anden advarsel fra nogle af selskaberne inden for bare få uger. Intel forårsagede i starten af efteråret et mindre generelt fald i teknologi aktierne, da de i september udsendte profitadvarsler, og også Motorola har udsendt indtjeningsadvarsler i de seneste uger.

Den seneste række af advarsler har dog ikke haft den helt store effekt på Wall Street. Microsofts aktier faldt med seks procent, mens Motorola blev næsten forskånet med et mindre fald på en procent. Intels profitadvarsel blev først udsendt efter at markedet havde lukket, men aktierne bøjede en smule af under dagens efterhandel.

Ifølge portefølje manager Nick Moore fra Jurika & Voyles, som blandt andet investerer i Motorola og Intel aktier, er den seneste udvikling netop, hvad alle har ventet på, og optimismen har nu nået et lavpunkt. Normalt sælger computere bedst i årets sidste tre måneder, men i år er der noget der tyder på, at forbrugerne hellere vil købe andre former for elektroniske produkter, om for eksempel de nye håndholdte PC'ere (PDA'ere), digitale kameraer og printere.

Intel begrunder selskabets nedsatte forventninger med det generelle fald i efterspørgslen efter computere. Motorola peger på den faldende vækst i salget af halvledere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også