Nokia stifter ny venturefond

MediaWatch

Nokia Venture Partners, som blev stiftet i 1998, er i dag et af verdens førende fonde, som beskæftiger sig med det mobile Internet. I modsætning til Nokias første fond deltager der også tredjeparts investorer i den nye fond. Investorerne inkluderer Goldman Sachs, BMC Software og CDBWebTech og andre.

Fondens formål er at investere i førende virksomheder indenfor trådløse teknologier og virksomheder, som opererer indenfor højvækstmarkederne. Nokia Venture Partners har indtil videre bakket op omkring 25 portfolio virksomheder fra USA, Storbritannien, Tyskland og Finland. Nokia Venture Partners har investeret i blandt andet Evoice, Covigo, Categoric, Digital Transit og fusionOne.

Ifølge Pekka Ala-Pietilä, der er Præsident i Nokia, er den nye fond et klart signal om, at Nokia vil engagere sig i at ekspandere koncernens venturekapital aktiviteter. Det sker det som følge af det tilfredsstillende udbytte koncernen har fået fra de hidtidige investeringer, samt det kendskab Nokia har fået til nye, innovative teknologier og udviklinger indenfor Internet økonomien.

Nokia Venture Partners vil i den næste fondsrunde fokusere på regionen omkring Israel og Asia Pacific ud fra det potentiale disse områder har for den mobile Internet-sektor.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også