MediaWatch

Hewlett-Packard ramt af tysk lov

Firmaet er blevet ramt af en gammel lov i Tyskland, som indebærer at fabrikanter af kopiudstyr kan tvinges til at betale afgifter, hvis deres produkter bruges til ulovlig piratkopiering. Det skønnes, at der hvert år brændes mindst 500 millioner CD'er med piratkopieret musik fra Internet, meddeler Associated Press.
Den tyske copyright-organisation GEMA startede i maj måned en prøvesag mod HP, som skulle skabe præcedens for lignende sager mod andre producenter af IT-udstyr. GEMA krævede, at HP skulle betale omkring 120 kroner for hver CD-brænder solgt i Tyskland siden februar 1998.

Sidste torsdag sluttede retssagen med et forlig, som betyder at HP skal betale en afgift på 14 kroner for hver CD-brænder solgt i perioden, og 48

Aftalen medfører at HP som den eneste fabrikant skal betale afgift, men andre firmaer frit kan producere eller importere CD-brændere og sælge dem uden afgift i Tyskland. GEMA siger dog, at man snart vil kræve afgifter af alle firmaer, som sælger CD-brændere i Tyskland.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs