MediaWatch

Ny tendens i IT-strategiarbejdet

Der er 69 procent af de private virksomheder og 86 procent af de offentlige, der har valgt at udarbejde en skriftlig IT-strategi. Og for langt de fleste virksomheder er det en fornuftig måde at arbejde med IT-strategier. Det fremgår af PLS Rambølls undersøgelse "IT i praksis 2000".

Det nye strategi-paradigme er karakteriseret ved:

· IT-ansvaret er forankret på direktionsniveau
· Ledelsen har en stor IT-forståelse
· Tætte relationer mellem forretnings- og IT-medarbejdere

Et meget synligt karakteristika ved det nye syn på IT-strategi er, at der ikke lægges så meget vægt på dokumentationen af IT-strategien. I stedet lægges der mere vægt på de IT-strategiske styringsprocesser.

PLS Rambøll Management definerer IT-strategi som de processer, dokumenter og beslutninger, der skaber en overordnet og strategisk styring af virksomhedens IT-anvendelse.

Det fremgår heraf, at en IT-strategi først eksisterer i det øjeblik den kanaliseres ud i konkrete beslutninger og derved fungerer som et styringsinstrument, der er på et højere niveau end den daglige drift. Det er altså ikke nok at have et papir med titlen "IT-strategi".

Ligeledes er det ikke et krav at have et "IT-strategi"-papir for, at man kan tale om en IT-strategi ifølge PLS Rambøll.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs