MediaWatch

3-G auktionsmodel i høring

Tidligere på året besluttede regeringen og en række af folketingets øvrige partier at afprøve auktionsmodellen i Danmark ved tildelingen af radiofrekvenser til 3. generations mobilnet, som blandt andet består af UMTS.

Regeringens begrundelse for at afprøve auktionsmodellen er at sikre en effektiv og optimal fordeling af 3G-frekvenserne med det sigte at øge konkurrence og innovation samt sikre en fortsat vækst på mobilmarkedet.

Lovforslaget vedrørende auktions-modellen har til hensigt at skabe en bred bemyndigelseshjemmel til fastlæggelse af rammerne for afholdelse af auktion over 3G-tilladelserne. Efterfølgende vil forskningsministeren udstede bekendtgørelser, der fastlægger de nærmere rammer for auktionen.

Den foreløbige tidsplan er herefter:
- 3. november 2000: Høringsfrist udløber.
- Forår 2001: Indsamling af information fra både danske og internationale markedsaktører. Markedsaktørerne får herigennem en mulighed for at bidrage til den omtalte markedsanalyse, idet resultaterne af denne vil udgøre grundlaget for den præcise udformning af auktionsmodellen.
- September-oktober 2001: Afholdelse af auktionen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs