Globalt digitalt spejl

MediaWatch

3Com Corporation står bag verdens største, interaktive, internetbaserede opinionsundersøgelse. Undersøgelsen varer i fire dage fra 15.-18. november og gennemføres på otte sprog. Planet Project giver hele verdens befolkning mulighed for, for første gang, at dele holdninger og meninger og sammenligne deres svar med folk fra andre lande, andre aldersgrupper og det andet køn. Opinionsundersøgelsen, "Your Voice, Your World" indeholder spørgsmål om emner, der spænder fra det tankevækkende til det underholdende.

Med Planet Project realiserer 3Com sin vision om en verden, der bringes tættere sammen ved hjælp af brugervenlig netværksteknologi. Ved at gøre det muligt for folk over hele verden at kigge i et "digitalt spejl" får vi for første gang et samlet glimt af befolkningernes holdninger og forestillinger.

For at sikre, at folk uden Internetadgang kommer med i undersøgelsen, uanset om de befinder sig i Amazonas jungle, Papua i Ny-Guinea eller i byområder vil tusindvis af interviewere fra Planet Project rejse til nogen af verdens fjerneste afkroge og gennemføre spørgerunderne. Interview-holdene består af medarbejdere fra 3Com og frivillige NGO'ere, der er udstyret med bærbare computere og mobile sendere, så svarene straks kan sendes videre til edb-behandling.

Den globale opinionsundersøgelse, som kan findes på: http://www.planetproject.dk inddrager teknologier, der aldrig før er blevet brugt sammen, når det gælder IT- og netværksteknologi. Resultaterne bearbejdes af Harris Interactive, der er en velanskrevet international analysevirksomhed. Harris Interactive er især kendt for sine Harris Poll-opinionsundersøgelser, og har mere end 40 års erfaring inden for analyse- og opinionsundersøgelser.

3Coms indsats er også et forsøg på at bygge bro over den digitale kløft, der er i befolkningerne og mellem forskellige kulturer. Et problem som FNs generalsekretær påpegede i sin Millennium rapport.

En stor gruppe af internationale IT-virksomheder har bakket op omkring 3Coms koncept for projektet. Det drejer sig om Harris Interactive, Sun Microsystems, Akamai Technologies, Inc., Oracle Corporation, BEA Systems, Inc., Mercury Interactive, Macromedia, Eucid, Inc. samt AT&T.

3Com har udpeget Rick Smolan til at lede Planet Project. Rick Smolan, der til daglig er administrerende direktør for Against All Odds Productions, er også kendt som forfatter til bestseller-bøgerne "Day in the Life", "24 Hours in Cyberspace", "Passage to Vietnam" samt "From Alice to Ocean", der i øjeblikket filmatiseres.

Der er otte moduler med emneopdelte. Der er 20 spørgsmål i hvert modul. Modulerne er:
- Sundhed og trivsel
- Forestillinger om sig selv
- Stævnemøde og sex
- Lov og orden

Folk kan selv vælge, hvor mange moduler, de vil besvare. Når man er færdig med et modul, kan man vælge at sammenligne svarene med svar fra andre mennesker fordelt efter køn, alder og opholdssted.

Planet Project har vedtaget strenge kontroller og indført en række foranstaltninger, der skal gøre Webstedet sikkert. Svarpersonerne er anonyme. Identitet og e-mail-adresse fjernes automatisk fra svarene. Det er kun de samlede data fra undersøgelser, der analyseres. Oplysningerne fra undersøgelsen bliver ikke brugt i forbindelse med markedsføring. Der er ingen reklamebannere på Webstedet, og det er heller ikke muligt at købe noget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også