Telefónica indtager Mexico

MediaWatch

Spaniens største telekommunikationsselskab, Telefónica, planlægger at erhverve nogle af Motorola mexicanske mobiltelefonenheder med henblik på at styrke sin position på det latinamerikanske marked. Telefónica har endnu ikke nævnt en specifik pris, men den spanske finansavis Cinco Dias oplyser, at handlen formentlig vil koste op imod 3 milliarder euro, skriver Bloomberg.

Telefonica har indgået en aftale med Motorola om, at Telefónica Móviles vil overtage de aktier som Motorola har i forskellige især nordmexicanske mobiltelefonselskaber. Telefónica planlægger at sælge mindst 10 procent af sine Móviles mobiltelefonenheder til november i en handel, der forventes at beløbe sig til 6 milliarder euro. Telefónica håber inden for de næste par uger, at nå frem til en endelig aftale med Motorola, der lægger de mexicanske aktiver ind under Móviles enheder, inden salget af aktierne.

Cinco Dias oplyser i dag, at Telefónica i forbindelse med handlen, vinder 1 million mexicanske kunder. Selskabet har omtrent 8 millioner mobiltelefon-kunder i Latinamerika, hvor det er det største udenlandske telefonselskab.

I Spanien sidder Telefonica på 60 procent af hjemmemarkedet, efter fem år med fuld konkurrence, svarende til 13 millioner kunder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også