Dansk Dataforening stævner Tele DK

MediaWatch

Dansk Dataforening (DDF) har på vegne for Novo Nordisk, udtaget stævning mod Tele Danmark i Østre Landsret. DDF ønsker, at Tele Danmark skal tilbagebetale den sum, som Telestyrelsen har konstateret, at Tele Danmark i perioden 1. juli 1997 - 15. august 1999 har taget for meget for leje af faste kredsløb i forhold til lovens fastsatte maksimumspris herfor.

- Tele Danmark anerkender, at der er opkrævet for meget. Det gør de over for Telestyrelsen den 12. august 1999 - priserne sænkes 15. august. Men hvad med det beløb, der er indkrævet fra den 1. juli 1997, hvor den nye samtrafiklovgivning blev vedtaget, og indtil da?, spørger Tony Franke, direktør i Dansk Dataforening.

I den konkrete sag, har Novo Nordisk opgjort deres krav til næsten 2,4 millioner Kroner. Og ser man på alle de der i perioden har betalt for meget for leje af faste kredsløb, er der formentlig tale om mere end 300 millioner kroner, der er betalt for meget, vurderer DDF.

- Perspektivet i denne sag, er at disse Tele Danmark kunder, med afsæt i denne sag, kan få tilbagebetalt det for meget opkrævede, understreger Tony Franke.

Direktør Torben Skriver Frandsen, Novo Nordisk IT, siger om sagen, at det er hans opfattelse, at Novo Nordisk har betalt for meget, men at Tele Danmark har en anden opfattelse, hvorfor sagen bør afklares ved en domstol,hvis afgørelse Novo Nordisk naturligvis vil respektere. Sagen har i øvrigt ingen indflydelse på samarbejdsforholdet mellem Tele Danmark og Novo

Sagen tager rent juridisk afsæt i det obligationsretlige begreb condictio indebiti (betaling i urigtig formening om skyld) og den teleretlige regulering af samtrafikpriser. Sagen føres på vegne af Dansk Dataforening/Novo Nordisk af advokat Jørgen Grønborg, advokat fa. Plesner Svane Grønborg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også