MediaWatch

UPC får kapitalindsprøjtning

Det hollandske selskab, hvis aktiekurs i de seneste måneder har været udsat for et betydeligt fald, meddeler, at det udsteder konvertible præference aktier for 1,43 milliarder euro til en gruppe af investorer. Gruppen omfatter moderselskabet UnitedGlobalCom UGC, Liberty Media, der har en kontrollerende andel i selv samme, og amerikanske Motorola, verdens næststørste fremstiller af mobiltelefoner, skriver WSJ.

Den seneste periodes kursskred havde ellers skabt frygt for, at selskabet ikke ville være i stand til at finansiere dels sin gæld på 5,9 milliarder euro og dels sine kortfristede forpligtigelser på 1,7 milliarder euro. Ligeledes var der opstået frygt for, om der ville være råd til at opgradere selskabets netværk samt købet af en fjerdedel af den britiske kabeloperatør Telewest.

UPCs aktie lukkede tirsdag med en stigning på 5,8 procent. Aktien er dog stadig godt 20 procent under niveauet for juli måned.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs