MediaWatch

Flest bedragerisager på online auktioner

Undersøgelsen er udført af The Internet Fraud Complaint Center, der er resultatet af samarbejdet mellem FBI og Rets Departementet. Centeret har modtager 1000 forbrugerklager om ugen siden det åbnede i maj. Det forventer at modtage mindst 1000 klager om dagen, så snart det bliver automatisk linket til de store Web portaler som America Online og Yahoo, skriver USA TODAY.

Undersøgelsen viser, at ud af 4000 bedragerisager, stammer over halvdelen fra online auktioner.Online auktionsindustrien oplyser, at svindlen kun rammer en minimal andel af auktionerne. E-Bay, der er den største online auktions site, oplyser, at kun en ud af 40.000 registreringer resulterer i en reel bedragerisag, og er uheldet ude udbetales forsikringssummen af Lloyd's of London.

Bestilte produkter, der aldrig er blevet modtaget, udgør det næst største klageområde, efterfulgt af investeringssvindel. Ofrene mistede i gennemsnit 800 dollar og var oftest mænd.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs