MediaWatch

Nintendo forbereder sig til Internettet

Nintendo's nye maskine, der hedder Gamecube, skal afløse den legendariske Nintendo 64 og vil blive sendt på markedet i efteråret 2001. Den har en endnu kraftigere processor end tidligere versioner, er installeret med DVD-drev og er Internet konvertibel.

Sidstnævnte funktion har den til fælles med de seneste versioner fra konkurrenterne Sony (PlayStation 2) og Sega (Dreamcast), og de fleste forventer at det inden længe gøres muligt at downloade spillene direkte fra Internettet.

Verdensmarkedet for spilmaskiner har en omsætning på 140 milliarder kroner. En sådan størrelse har ikke undgået Microsoft's opmærksomhed, der tidligere har meddelt, at de nu også træder ind på den scene. Det sker i form af en spilmaskine med det foreløbige navn X-Box med planlagt lancering til næste år.

Siden lanceringen i 1989 har Nintendo solgt mere end 100 millioner Game Boy maskiner, og selskabet er totalt dominerende på dette marked med en markedsandel på 95 procent. Den nye Game Boy maskine er det næste skridt på vejen til en version, der kombinerer funktionerne fra en spilmaskine og en mobiltelefon.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs