MediaWatch

Frankrig vælger anderledes UMTS strategi

Frankrig vil tildele fire tredje generations UMTS mobil licenser på basis af 14 kriterier, hvor kandi-daterne tildeles et pointtal på maksimalt 500 point, oplyser den franske regering. Hermed vil li-censerne blive tildelt ikke alene ud fra, hvem der byder mest for licenserne, men i ligeså høj grad ud fra andre kvalitative kriterier, skriver Berlingske Tidende.

En række af de vigtigste kriterier er følgende:

- omfang og hastighed for netværksanvendelse
- projektets sammenhæng og troværdighed og

De vindende selskaber skal betale en fast licensafgift over 15 år, hvilket i alt vil indbringe den fran-ske regering 130 milliarder franc. Fremgangsmåden er dog ikke populær blandt en række udenland-ske mobil operatører.

For eksempel har Deutsche Telekom udtrykt vrede over den franske model, fordi Deutsche Telekom er af den opfattelse, at modellen tilgodeser de franske mobil operaterører frem for de udenlandske. Det ventes også, at Frankrigs tre nuværende mobiloperatører alle vinder en UMTS licens. Det drejer sig om France Telecom, Cegetel og Bouygues Telecom.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs