WAP overvåger industri-anlæg

MediaWatch

Nu indtager WAP også industrien - ved hjælp af den nye teknologi er det muligt at have kontrol med sensorer, alarmer og følere via mobiltelefonen.

- WAP er overordentlig interessant i forbindelse med styring og overvågning. Det er en enkel teknologi, som muliggør, at man fra en mobiltelefon kan foretage driftopgaver på industrielle procesanlæg. Desuden vil det være muligt at styre og overvåge intelligente bygninger på en meget fleksibel måde, siger Christian Dalsgaard, administrerende direktør Resource Software Engineering

SONOFON og Resource Software Engineering A/S samarbejder om at udvikle produkter, der kan integrere de forskellige styresystemer i industrien til et overvågningssystem, der grundlæggende bygger på den mobile adgang.

Et af de første eksempler på WAP i industrien findes hos A/S Jydsk Aluminium Industri, JAI, der er en af Skandinaviens største støberier for aluminium. Her har Resource Software Engineering A/S i samarbejde med Rockwell Automation udviklet en løsning til overvågningsbehovet ved hjælp af WAP-teknologien.

I weekenden og i ferierne er produktionen ubemandet,hvorfor mobil temperatur-overvågning i disse perioder kan være nødvendig. På baggrund af brugerdefinerede temperaturintervaller, vil driftslederen bliver ringet op på sin WAP-telefon, og modtage en alarm.

Telefonens display vil da vise detaljer omkring den aktuelle alarm - f. eks. at temperaturen på ovn nr. 2 er nået under alarmgrænsen, så det er nødvendigt at reagere. Herved kan JAI undgå et muligt produktionstab, da driftslederen kan nå at reagere på alarmen, inden situationen bliver så kritisk at et nedbrud er uundgåeligt.

Det fremtidige behov for mobil adgang for JAI vil være diverse overvågnings- og styringsbehov som f. eks. adgangskontrol, rumovervågning (minimering af risiko for brand), fjernkontrol af processer (ventilationsanlæg) med henblik på f. eks. Energioptimering og generel proces-informering med efterfølgende alarmering og handling gennem fjernkontrol.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også