MediaWatch

Nokiaaktie på ny nedtur

Nedturen synes i øjeblikket uden ende for den finske mobiltelefonfremstiller, der

Aktien blev således handlet godt 6 procentpoint ned og har dermed, siden selskabet den 27 juli offentliggjorde sit rekordregnskab for andet kvartal, tabt godt og vel en fjerdedel af sin værdi, skriver Reuters.

Det dramatiske fald i Nokiaaktien skyldes hovedsageligt, at selskabet grundet blandt andet sæsonbetonet nedgang, har skruet dets forventinger for tredje kvartal betydeligt ned.

Mandagens fald skyldes dog ikke så meget forventningerne til næste kvartals-regnskab, men skal mere ses som en direkte følge af et generelt anspændt marked, der afventer regnskabsrapporter i løbet af ugen.

Ifølge børsmæglere er det i særdeleshed en af de absolutte sværvægtere på Nasdaq-børsen, den amerikanske datanetværks gigant Cisco Systems der ifølge planen offentliggører sit regnskab tirsdag, man afventer.

Selskabets resultat forventes, at give et vigtigt fingerpeg om hvorledes retningen for aktiemarkedet vil blive resten af ugen.

Nokia er dog langt fra ene om at opleve et gedigent kursfald. Således må også nummer to i hierakiet Sonera grundet en nedjustering for andet kvartal samt udsigten til et dårligt årsresultat se sin aktiekurs gå i negativ retning.

Selskabet kunne således mandag notere et fald på godt 3,1 procentpoint og er dermed tilbage på november-niveau.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs