MediaWatch

Dansk Internet-TV har premiere

Når Scoop Station går i luften i eftermiddag er det med et andet koncept end de traditionelle massemedier arbejder med. Scoopstation sender gratis programmer, hvor hensigten er at ramme et helt præcist segment. Dette skal ske ved at stationen har delt sig op i fem niece-kanaler:

Indenfor en kortere periode håber Scoopstation at få 25.000 seere, for som administrerende direktør Michael Meister fra ScoopStation udtaler til MediaWatch:

- Vi er ydmyge mennesker. Vi er godt klar over, at mange Internelselskaber ikke klarer skærene i disse dage. Men vi tror på, at hvis man får sit forretningsmodel til at fungere indenfor sit eget lokalområde, så kan man også med succes bygge videre på den i udlandet. Jeg tror, at en af de fejl flere Internetfirmaer har begået er, at de fra starten af har slået sig stort op, og fra starten af ville være tilstede i 15-20 lande indenfor et halvt år. Det nummer laver vi ikke.

Ved at dele stationen op i fem niece-kanaler er der mulighed for en målrettet eksponering af Scoopstations annoncører, hvilket adskiller sig væsentlig fra traditionel broadcasting, som er ren massemarkedsføring, hvor måske kun fem procent af de, der har adgang til programmet, rent faktisk ser det. Scoopstation vil lave direkte marketing mod den enkelte bruger modsat de etablerede massemedier, der bruger en spredehagl-teknik.

- På samme måde med vores reklamer. De vil på den måde kun nå de seere der falder inde for vores annoncørernes interesseområde, siger Michael Meister, der understreger, at det er meget vigtigt for Scoopstation, at de ikke generer deres seere med reklamer. Således vil Scoopstation fx ikke afbryde udsendelser med reklamer.

Scoopstation vil også tjene penge på bannerreklamer, og på sigt er det meningen, at stationen vil udvide med pay per view programmer.

Scoopstation, der er skabt af reklamebureauet Ravn & Rønne In2Media, regner med, at ca. 60 procent af programmerne vil være danske, og de sidste 40 procent skulle være programmer om emner, der har interesse i flere lande. Ravn & Rønne har benyttet sig af sine erfaringer fra udviklingen af IT-distributøren Imgram Micro's erhvervs-TV-station IMTV.

Stationen er udviklet i samarbejde med en række partnere med hver deres speciale indenfor broadcasting over Internettet. Microsoft har stået for udviklingen af softwaren, TV 2 har stillet ekstra båndbredde til rådighed og teleselskabet Tele 2 har stået for den tekniske del af afviklingen og distributionen.

Den nye TV-station har adressen:www.scoopstation.com

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs