MediaWatch

CNET overtager Ziff-Davis for 1,6 milliarder dollar

Opkøbet er CNETs forsøg på hurtig global expansion indenfor det teknologisk informationsområde. Finansielle iagttagere i det amerikanske erhvervsliv siger til Wall Street Journal, at CNET med opkøbet vil blive en gigant indenfor Internet, TV-produktion og publikationer.

De anslår, at CNET gennem erhvervelsen af Ziff-Davies vil ekspandere til 25 nye markeder, heriblandt Europa.

På lang sigt vil opkøbet vil true amerikanske IDG's (International Data Group) førende position som udgiver af branchepublikationer. I dag udgiver IDG blandt andet Computerworld og PC World.

Den tidligere forlagsvirksomhed Ziff-Davies solgte i 1999 næsten alle sine traditionelle medier for at fokusere på sin online-forretning, ZDNet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs