MediaWatch

Den der betaler får den femte radiokanal

Det vurderer kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) over for De 3 Stiftstidender og JydskeVestkysten torsdag.

Medieforliget indebærer, at den fjerde radiokanal bliver en smal kanal med debatprogrammer og klassisk musik, og det har hidtil været en udbredt opfattelse, at Danmarks Radio var selskrevet til at vinde licitationen, skriver Politiken.

»Den fjerde radiokanal bliver med stor sandsynlighed vundet af en udenlandsk klassisk radio - de findes mange steder. Desuden kan der være en række udenlandske mediegiganter, som synes, at det er meget interessant at komme ind på det danske marked næsten for enhver pris, også selv om de taber penge på det«, siger Elsebeth Gerner Nielsen.

Den femte radiokanal vil kun kunne høres af 80 procent af de danske lyttere. Det skal være en bred reklamefinansieret kanal, hvor eneste politiske krav er et brud på Radioavisens nuværende monopol. Også denne kanal skal i udbud.

Vi vil have en alternativ Radioavis. Den, der betaler mest, får kanalen og ret til at tjene på det. Men både for den fjerde og den femte kanal er der stor sandsynlighed for, at udenlandske medieselskaber vinder«, siger kulturministeren til De 3 Stiftstidender og JydskeVestkysten.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs