Den der betaler får den femte radiokanal

MediaWatch

Det vurderer kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) over for De 3 Stiftstidender og JydskeVestkysten torsdag.

Medieforliget indebærer, at den fjerde radiokanal bliver en smal kanal med debatprogrammer og klassisk musik, og det har hidtil været en udbredt opfattelse, at Danmarks Radio var selskrevet til at vinde licitationen, skriver Politiken.

»Den fjerde radiokanal bliver med stor sandsynlighed vundet af en udenlandsk klassisk radio - de findes mange steder. Desuden kan der være en række udenlandske mediegiganter, som synes, at det er meget interessant at komme ind på det danske marked næsten for enhver pris, også selv om de taber penge på det«, siger Elsebeth Gerner Nielsen.

Den femte radiokanal vil kun kunne høres af 80 procent af de danske lyttere. Det skal være en bred reklamefinansieret kanal, hvor eneste politiske krav er et brud på Radioavisens nuværende monopol. Også denne kanal skal i udbud.

Vi vil have en alternativ Radioavis. Den, der betaler mest, får kanalen og ret til at tjene på det. Men både for den fjerde og den femte kanal er der stor sandsynlighed for, at udenlandske medieselskaber vinder«, siger kulturministeren til De 3 Stiftstidender og JydskeVestkysten.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også