MediaWatch

SBS satser på sport efter UPC-handel

UPCs køb af SBS Broadcasting er en gevinst for datterselskabet Kanal 5, der er TvDanmarks søsterkanal i Sverige. Det konstaterer en tilfreds Manfred Aronsson, som nu lover øgede satsninger på sport og film, skriver Vision.

Når SBS indlemmes i UPC, får man også søsterselskaber med betalings-tv og internet. Derfor kan selskabet købe rettigheder til betydeligt flere platforme og også tjene penge på dem på flere områder. Desuden giver UPC-handlen SBS mulighed for at købe rettigheder til større geografiske områder på en gang.

"Vi bliver et MTG på Europaniveau. Nu kan vi købe yderligere rettigheder, som vi ikke kunne finansiere som Kanal 5 alene. Vi kigger på sport og en ny pakke fra et Hollywood-studie", siger Manfred Aronsson.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs