Politiker melder DR til politiet

MediaWatch

De vil Venstres mediepolitiske ordfører og Folkebevægelsen for Frie Fagforeninger forsøge at forhindre.

Først var de otte udsendelser sponsoreret af LO. Og det er ulovligt. For ifølge radio- og fjernsynsloven må programmer i DR og TV 2 ikke være finansieret af arbejdsgiverorganisationer, fagforeninger eller politiske partier. Derfor betalte produktionsselskabet Gekko Medieproduktioner otte millioner kroner tilbage til LO og fik i stedet Arbejdermuseet og Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv som sponsorer.

Men det er stadig ulovligt, mener Venstres mediepolitiske ordfører Jens Rohde og Folkebevægelsen for Frie Fagforeninger, som i går sendte hver en anmeldelse til politiet i Gladsaxe.

»Men de institutioner, der nu støtter udsendelserne, er finansieret henholdsvis 67 procent og 26 procent af LO. Alle pengene er jo inden for LO. Så i mine øjne er det stadig både ulovligt og i strid med lovens ånd«, siger Jens Rohde til Politiken.

DRs generaldirektør Christian Nissen ønsker ikke at kommentere anmeldelserne, men understreger, at udsendelserne begynder 23. januar på DR 2.
»Og hvis et flertal i Folketinget skal afgøre, hvad der er godt tv, får vi vanskelige vilkår for ytringsfriheden«, siger Elsebeth Gerner Nielsen, der overvejer at ændre loven, så også LO kan være sponsor, hvis tv-stationernes ledelser vel at mærke vurderer, at udsendelsernes indhold lever op til kravene om upartiskhed.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også