MediaWatch

Politiker melder DR til politiet

De vil Venstres mediepolitiske ordfører og Folkebevægelsen for Frie Fagforeninger forsøge at forhindre.

Først var de otte udsendelser sponsoreret af LO. Og det er ulovligt. For ifølge radio- og fjernsynsloven må programmer i DR og TV 2 ikke være finansieret af arbejdsgiverorganisationer, fagforeninger eller politiske partier. Derfor betalte produktionsselskabet Gekko Medieproduktioner otte millioner kroner tilbage til LO og fik i stedet Arbejdermuseet og Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv som sponsorer.

Men det er stadig ulovligt, mener Venstres mediepolitiske ordfører Jens Rohde og Folkebevægelsen for Frie Fagforeninger, som i går sendte hver en anmeldelse til politiet i Gladsaxe.

»Men de institutioner, der nu støtter udsendelserne, er finansieret henholdsvis 67 procent og 26 procent af LO. Alle pengene er jo inden for LO. Så i mine øjne er det stadig både ulovligt og i strid med lovens ånd«, siger Jens Rohde til Politiken.

DRs generaldirektør Christian Nissen ønsker ikke at kommentere anmeldelserne, men understreger, at udsendelserne begynder 23. januar på DR 2.
»Og hvis et flertal i Folketinget skal afgøre, hvad der er godt tv, får vi vanskelige vilkår for ytringsfriheden«, siger Elsebeth Gerner Nielsen, der overvejer at ændre loven, så også LO kan være sponsor, hvis tv-stationernes ledelser vel at mærke vurderer, at udsendelsernes indhold lever op til kravene om upartiskhed.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs