TvDanmark-kanalernes programerklæring

MediaWatch

TvDanmark 1 og TvDanmark 2 vil som forventet supplere hinanden som den "frække dreng", og TvDanmark2 som en mere familieorienteret kanal med lokale nyheder, viser de første programudspil. De to kanaler lover at de i de næste to år vil investere over ½ mia. kroner i at tilfredsstille danskernes TV-behov.

Den kommercielle fokus ligger af gode grunde på den nye TvDanmark1, hvor man fra 3. januar finder de actionprægede film, underholdning, danskproducerede journalistiske programmer i stil med "48 Timer", "Extrem", og docu-soapen "Stripperkongens Piger", som har opbygget en trofast seerskare.

TvDanmark 1 bliver en ung kanal, der satser på udfordrende programmer, uden at være frastødende. TvDanmark1 tør være grænsesøgende. TvDanmark 1 sender ingen nyheder, men satser på ukompliceret TV.

For øjeblikket synes TvDanmark1s største slagnummer at være den professionelle boksning med de danske boksere fra Stald-Palle, heriblandt Brian Nielsen, Jesper D. Jensen, Mads Larsen og Johnny Bredahl. En anden attraktiv sportsbegivenhed, der kan ses på TvDanmark 1, er hollandsk topfodbold med f.eks. Brian Laudrup.

Kanalen forventer sig også meget af docu-soapen Villa Medusa og en ny filmpakke, der indeholder film nok til visninger 3-4 gange hver uge. Foråret byder bl.a. på film som: Broerne i Madison County og Striptease.

TvDanmark1 ligger allerede i Tele Danmark Kabel-TV, men det er endnu usikkert, hvor mange antenneforeninger, der tager kanalen ind i de første 6 måneder af 2000. Vurderinger af kanalens penetration i den første tid spænder fra 40% til 50%.

Det er Canal Digital, der distribuerer TvDanmark1 til parabolmarkedet til en introduktionspris på 139,- kr. for et år.

Familiekanal

Stationen vil blive nyhedsbåret, nærværende og brugbar på en anden måde, end seerne er vant til. TvDanmark 2 vil blive en mere familieorienteret kanal, som tager hånd om de voksne seere.

Temaerne på TvDanmark 2 vil være hus, hjem, børn og familie. Og på den baggrund vil kanalen præsentere livsstilsprogrammer, der handler om fritid, hobby og sundhed. For at være lokalt synlige vil TvDanmark 2's nyheder, og de journalistiske magasiner være modige og "på den lille mands side".

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også