Digital Tv og internet over TDK's kabel net

MediaWatch

MediaWatch har talt med programdirektør for Tele Danmark Kabel tv, Torben Thune, og spurgt om Tele Danmarks fremtidsplaner med digital Tv, og om man kan forvente en yderligere sammensmeltning af Tv- og internetydelser.

Hos Tele Danmark bliver omdrejningspunktet for fremtidens digitale Tv og serviceydelser Selectorboksen. Udover de programmer og tjenester, der allerede er tilgængelige via Selector, har Tele Danmark tænkt sig at tilfører en lang række nye muligheder, når tiden er til det, og markedet er modent.

Selector-boksen er forberedt til, at man i løbet af det nærmeste fremtid vil udbyde for eksempel e-commerce tjenester, hvor brugerne kan bestille og betale varer og tjenester ved hjælp af deres tv og fjernbetjening. Man kan i dag også oprette en e-mail konto med Selector, så man kan løse e-mail beskeder på Tv-skærmen. Tele Danmark anvender i dag også samme kabelnet til at afvikle internet trafik, hvor mange tilsvarende ydelser som digital video transmission, e-mail og e-commerce services udbydes som over Selector/kabel-Tv.

Digital Tv fra internettet

Digital Tv og E-commerce over Selector-boksen

Den digitale teknik rummer også mulighed for interaktiv tv, hvor brugerne for eksempel vil kunne vælge mellem flere kamaravinkler på en udsendelse og få vist supplerende baggrundsoplysninger ved sportsarrangementer og lignende. Mange baggrundsoplysninger er allerede tilgæn-gelige på internettet, og det bliver interes-sant, om Tele Danmark giver adgang til disse data, direkte fra Tv-skærmen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også