MediaWatch

En afpudsning af radio/TV lovgivningen

Lovforslaget rummer en række mindre punkter. Det er formålet at fastsætte regler om fordelingen af DRs og TV 2s digitale programmer i fællesantenneanlæg, samt at justere 'must carry'-forpligtelserne for fordelingen af lokalt TV. Endvidere er det formålet at gøre Telestyrelsens afgørelser i 'must carry'-spørgsmål endelige.

Dernæst er det formålet at bringe lovens bestemmelser om DRs og TV 2's regnskaber i overensstemmelse med årsregnskabsloven. Endvidere skal lovforslaget implementere en bestemmelse fra EF-direktivet 'Fjernsyn uden grænser', Rådets direktiv 89/552/EØF som ændret ved Rådets direktiv 97/36/EF, så det bliver muligt at fastsætte krav om en vis andel af europæiske programmer i lokal-TV udsendt i nationale netværk.

Dernæst er formålet at give kulturministeren hjemmel til at fastsætte generelle inhabilitetsregler for medlemmer af de lokale radio- og fjernsynsnævn. Endelig er formålet med lovforslaget at udstrække forbudet mod erhvervsmæssig omsætning m.v. af piratdekodere m.v. til også at omfatte forbud mod privat besiddelse m.v. af piratdekodere m.v.

Hvilke konsekvenser kan forventes

Forbudet mod piratkort vil naturligvis glæde udbyderne af disse, der kan sikre sig, at flere pirater bliver lovlydige og betaler for deres TV-forbrug. Det vil give en betydelig ekstra indtjening. De offentlige kasser, producenter og kunstnere får også øget provenu.

To gode grunde til at komme væk
En anden grund til at komme væk fra Danmark er, hvis TvDanmark2 afkræves den samme andel af europæiske programmer som DR og TV 2. Bedømt på TvDanmarks nuværende sendeflade, vil det kræve, at programbudgettet skrues voldsomt op eller sendetiden sættes ned.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs