MediaWatch

Dansk IT fremstød i New York

"De heldigste danske virksomheder vil derfor kunne udveksle ideer med op til 14 amerikanske modparter. ""Til forskel fra andre danske fremstød, hvor det gælder om overhovedet at bringe os selv på landkortet, har vi faktisk noget medvind her,"" siger Gunner From fra Erhvervsfremme Styrelsens kontor i New York med henvisning til, at amerikanske IT-folk godt kender Skandinavien som verdens mest elektroniske region, hvor 50 procent af befolkningen er på Internet, mens mellem 43 og 65 procent har en mobiltelefon. Selv om Erhvervsfremme Styrelsens Invest in Denmark-arm i princippet kun skal trække amerikanske investeringer til Danmark, har From ikke noget imod, hvis danskerne også investerer i USA. Holdningen lader til at gå igen hos de danske new media-virksomheder, der har indløst billet til fremstødet. Deres bevæggrunde til at deltage er ligeså forskellige som virksomhederne selv.

Computerspilfirmaet ITE, er på udkig efter en amerikansk samarbejdspartner, som kan sprede den interaktive TV-helt Hugos glade budskab. ITE har allerede et kontor i San Francisco, som sælger PC-versionen af Hugo-produkterne.

Internet-udbyderen Scandinavia Onlines' forventninger til fremstødet er mere simple: At skaffe sig flere annoncører til firmaets hjemmeside. ""Grundlæggende fungerer vi som et udstillingsvindue,"" siger salgs- og marketingchef Michael Lauritzen om firmaets attraktion for amerikanske virksomheder. ""Vi har oplevet, at vi står i en god position, fordi vi er repræsenteret i hele Skandinavien fremfor bare i Danmark."""

Mere fra MediaWatch

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs