MediaWatch

IBM og Nokia vil samarbejde om det mobile internet

Aftalen mellem IBM og Nokia går ud på at indgå i et globalt partnerskab, som skal fremskynde udviklingen af det trådløse internet.

Virksomhederne vil samarbejde om udvikling af WAP forretningssystemer for virksomheder, som muliggør, at kunder umiddelbart kan gå i gang med at udvide deres e-business aktiviteter ud over PC'er til et varierende udbud af mobile enheder.

Som en del af aftalen skal IBM markedsføre og distribuere Nokia's WAP-server software på deres PC-servere og integrere Nokia's WAP teknologi på andre IBM serverplatforme. WAP er den globale standard for at mobile enheder kan forbindes med internettet.

Hvis man ønsker at være i stand til at bruge en mobiltelefon i stedet for en PC til at søge efter information eller benytte forskellige services over internettet, så er WAP det nøgleelement, som muliggør dette udtaler Mark Bregman, der er leder på IBM's Pervasive Computing Division. Ved at kombinere Nokia's lederskab indenfor trådløse områder med IBM's ekspertise indenfor koncernen, bliver IBM i stand til hurtigt at udbyde en lang række tilbud for det mobile internet.


Partnerskabet mellem Nokia og IBM bekræfter yderligere at WAP er ved at være blevet en de facto verdensstandard for trådløs information og service. Som en sand global åben standard vil WAP sikre at den mobile informationssamfund bliver en realitet.

Nokia WAP Server software vil blive tilgængelig på IBM,s NetFinity servere som bruger Microsoft Corporation's Windows NT operativsystem. Yderligere vil IBM kombinere Nokia's WAP teknologien med deres egen Pervasive computing middleware. Disse tilbud inkluderer nye teknologier, som IBM udvikler for trådløse appplikationer, så som Trancoding Services (software som tager web-data og "oversætter" det), DB/2 Everywhere, SecureWay Wireless software og MQ Series Everywhere, såvel som eksisterende tilbud så som WebSphere, Tivoli, og IBM enterprise Connections.

Nokia er med deres innovative produkter og løsninger blandt de ledende virksomheder i det mobile informationssamfund. Nokia er den ledende mobiltelefonleverandør, og de er ledende leverandør af mobile, faste og IP netværk inklusive relaterede services. Nokia producerer også multimedia-terminaler og computer displayes. Nokia Wireless Software Solutions, der er en del af Nokia Internet Communications enheden, udvikler WAP teknologien og mobile løsninger for virksomheder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs