Ny produktkategori af smart phones

MediaWatch

Nokia og Palm Computing, der er en enhed under virksomheden 3Com, har indgået et samarbejde om fælles udvikling og licenstagning for at skabe en ny pen-baseret produktkategori. Ifølge en pressemeddelse vil Nokia anvende Palm Computing Operating System (Palm OS), til at implementere brugerinterface og applikationer til at køre på Symbian platformen. Disse resulterende enheder vil køre med både Palm og Symbian applikationer. Nokia forventer at introducere deres første pen-baserede produkter på det amerikanske marked og efterfølgende vil de blive tilgængelige på verdensplan.

Kombinerede fordele

Ifølge Nokia forventes i fremtiden en meget stor efterspørgsel eftet nye forskellige kategorier af trådløse enheder. indtil nu har de mobile enheder bestået af telefoner med et sæt af taster såvel som kommunikationsenheder med et komplet tastatur. Nu vil de to virksomheder komplementere deres sortiment med en række produkter, som bygger på penbaseret indput.

Indenfor denne kategori er Palm Computing ledere, og de har en bred markedstilstedeværelse med deres nuværende produkter. Ved at kombinere Nokia's ekspertise indenfor den tådløse industri og Symbian's robuste og effektive platform med Palm Computing's industriledende applikationsomgivelser og brugerfladernes styrker, stræber Nokia efter at give kunderne den bedste løsning for denne nye produktkategori.

Hos Palm Computing opfatter man aftalen som en naturlig forlængelse af virksomheden hidtil førte strategi. Formålet er at gøre Palm Computing's applikationer til kundernes foretrukne form for adgang til at styre den information, som spille en afgørende rolle for deres professionelle virksomhed.

Den kraftige udvikling af Palm Computing applikationer, udbygget med med øget adgang til overførsel af trådløs stemme, telefoni og øget data adgangs vil skabe en ny række kombinerede kommu-nikationsmuligheder med den unikke simplicitet og bærbarhed, som Palm's produkter forbindes med. Palm Computing forventer at det vil give helt nye vækstmuligheder for Palm Economy, og det vil give et innovativt, fleksibelt fundament for Palm's tusinder af udviklere til at udvide markederne for den mobile informationsledelse til nye områder over hele vcrden.

Forbrugere af produkter, som baseres på den nye løsning vil opnå fordele fra de egenskaber som Palm's produkter har, inklusiv adgang til et bibliotek af tusinder af personlige og professionele applikationer, kombineret med den tråde telefoni's fordele. Det giver nye applikationsmuligheder til de titusinder af Palm og Symbian udviklere, og genererer nye trådløse servicer for forbrugere over hele verden.

WAP og Bluetooth

Produkterne vil understøtte Palm's web-clipping teknologi for trådløs adgang til internet og intranet indhold. Teknologien vil blive netværks- og protokol- uafhængig, hvilket tillader implementering af produkter i de største trådløse netværk.

Nokia og Palm Computing har forpligtet sig overfor hinandet til at beholde en høj grad af baglæns kombatibilitet, så der sikres at langt størstedelen af de eksisterende applikationer vil blive understøttet af denne næste generation af produkter.

Aftalen mellem Nokia og 3Com's Palm Computing enhed viser, at pc'erens monopol på at være den eneste mulighed for at få adgang til internettet er ved at være ovre.

Selvom aftalen ikke umiddelbar får nogen konsekvenser for virksomhedernes investorer, så forventer man at den på længere sigt vil repræsentere en sejr for Palm-platformen, og den kan gå hen og styrke de indledende offentlige noteringer af Palm aktier.

Palm OS2

Den måde, hvopå folk skaber sig adgang til information forventes i løbet af de næste år at ændres drastisk. Men også telefonerne og de andre trådløse enheder vil udvikle sig, og der vil blive anvendt mange forskellige typer operativsystemer, hvorefter markedet kan forventes at konsolidere sig og til sidst vil en eller to systemer danne standard.

Det investeringsmæssige afkast fra en bredt anvendt smart-phone operativ system kan forventes at blive enorm. Eksperter forudser, at der vil være en installeringsbase på omkring 80 millioner smart phones i USA ved udløbet af år 2003. På det tidspunkt forventes der at være omkring 1 milliard abbonnenter til trådløse telefoner på verdensplan.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også