Nettet i mindre grad de højtuddannedes domæne

MediaWatch

Det viser sig således, at andelen af internetbrugere med folkeskolens 7., 8. og 9. klasse som højeste grundlæggende uddannelse er i mærkbar stigning, hvorimod andelen af internetbrugere med en grundlæggende uddannelse på gymnasialt niveau tilsvarende er faldende.

Denne udvikling i uddannelsesforhold giver sig naturligvis også udslag i øvrige demografiske karakteristika, bl.a. erhvervsstand, som viser at andelen af arbejdere og folk ude af erhverv er i stigning og heraf følger, at andelen af internetbrugere med lavere personlige indkomster, under kr. 300.000, ligeledes stiger og vice versa for personlige indkomster over kr. 300.000.

Annoncering på nettet har fortsat svære kår

Ligeledes synes muligheden for at fremsende uopfordrede mails til internetbru-gerne også stadig at være lukket land, eftersom internetbrugerne fortsat i stigende grad nægter at modtage sådanne.

Internetbrugernes medieforbrug

Tiden der bruges foran fjernsynet er mindsket, hvilket gælder i mere eller mindre grad for alle tre store Tv-stationer, dvs. DR1, Tv2 og Tv3. Mest mærkbart er dog faldet på Tv2, hvor andelen af de som dagen før har set programmer i ½-2 timer er faldet med hele 6,5 procentpoint.

Metodebeskrivelse

De personer, som i ovennævnte telefoniske rundspørge har bekræftet at have adgang til internettet, er blevet inviteret til en on-line undersøgelse via telefoninterviewet. Efter de har indvilliget i at deltage i dette on-line interview, får de fremsendt en e-mail indeholdende et link til Dansk Net Analyse's spørgeskema. Således er der i 1. kvartal gennemført 1.354 on-line interviews og i 2. kvartal 1.182 on-line interviews.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også