MediaWatch

Internetbrugernes adfærd i 2. kvartal

Mastodonten på det danske marked er stadig søgemaskinen Jubii og derefter, med en dækning på knap 50% hver, følger Krak og Yahoo.

Længere nede ad listen, hvor netto-dækningsgraden ligger i intervallet 25-30%, findes søgemaskinen Kvasir, TeleDanmark's Opasia-site og de to landsdækkende Tv-stationers sites, hhv. DR Online og Tv2 Online.

Hvad angår de skrevne mediers sites, er det især Jyllands Posten, der har formået at få fat i internetbrugerne med en nettodækning på godt 20%, hvorimod de to store konkurrenter, Politiken og Berlingske Tidende, må tage til takke med dækningsprocenter på hhv. 17,7% og 12,4%.

I bunden af besøgsskalaen findes sites, som mere målrettet henvender sig til bestemte brugersegmenter. Således finder man her bl.a. Netstationen og ChiliNet, der begge primært sigter mod at tilfredsstille de helt unge internetbrugeres web-interesser og derfor selvsagt ikke opnår nogen nævneværdig dækning blandt de ældre aldersgrupper.

Produktinteresser

Kulturelle ydelser og hard- og software appellerer også kraftigt til internetbrugerne, hvorimod produkter som dagligvarer, beklædning, personlig pleje og boligartikler ikke udbydes på nettet, men derimod i købssituationen i butikkerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs