To nye betalings-kanaler fra SBS

MediaWatch

Fra 1.januar 2000 lancerer SBS de to TV-kanaler TvDanmark 1 og The Voice TV samtidig med at det eksisterende network TvDanmark relanceres som TvDanmark 2. At nyheden kommer midt i debatten om TV 2's krise er mere eller mindre en tilfældighed.

Derimod er timingen af nyheden om de to nye kanaler bestemt ikke tilfældig, men synkroniseret med den kommende brugerafstemning hos Tele Danmark, og annonceringen af de to nye kanaler skete da også samme dag som tidsfristen udløb med hensyn til tilmelding af nye kanaler til brugerafstemningen i august.

Low-pay kanaler

Det må dog forventes, at den egentlige lancering af de to kanaler er under forudsætning af, at de til august bliver stemt ind ved Tele Danmark's brugerafstemning, hvilket de fleste dog har svært ved at forestille sig ikke skulle ske. Det er umiddelbart ikke sandsynligt at kabel-TV seerne skulle foretrække diverse svenske, tyske og internationale frem for nogle nye danske kanaler med etablerede navne.

Risikerer at blive glemt

Selv om Forskningsministeriet endnu ikke har udarbejdet de længe ventede ændringer i reglerne for brugerafstemninger, har Tele Danmark Kabel TV allerede offentliggjort de nøjagtige terminer for sin brugerafstemning. I sidste del af juli sendes stemmematerialet ud til kunderne, hvorefter seerne har to uger til at returnere stemmesedlerne.

Ønske om lav stemmeprocent

Medmindre Tele Danmark foretrækker så lav stemmeprocent som mulig, synes der ikke at være nogen logisk forklaring, men på den anden side har reglerne for brugerafstemningerne lige siden ikrafttrædelsen i 1997 været omgivet af så mange andre uklarheder og spørgsmålstegn. F.eks. har det næppe heller været lovens intention, at såkaldte skrivebordskanaler skulle kunne stille op til afstemningen uden, at seerne forinden kunne få mulighed for at se produktet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også