MediaWatch

Sådan bruger danskerne tiden på nettet

Nyheder er hyppigt på internet-dagsordenen for 17%, når det gælder indenrigsnyheder og 10%, med hensyn til udenrigsnyheder. Nyhedsgrupper læses 3-4 gange ugentligt af 12%.

Tidsforbrug

Men nogle relativt få personer med et stort timeforbrug trækker tidsgennemsnittet op til ca.40 minutter dagligt uafhængigt af, hvorfra opkoblingen sker.

Tidsforbruget "andet sted" er dog kun ca 26 minutter. Beregningerne er foretaget ved at benytte tidsintervallernes midtpunkter som faktisk gnstl. tidsforbrug. For de med 3 - 4 timers forbrug er benyttet 210 minutter og for de 1-2% med 4 timers forbrug og derover er benyttet 240 minutter.

Undersøgelsen viser, at den gennemsnitlige internetbruger i analysen i alt anvender godt en time dagligt på internettet. Uanset hvor opkoblingen sker fra og uanset aktiviteten. Da det er en realistisk antagelse, jvf. afsnit 1, at analysematerialet indeholder en overrepræsentation af storforbrugere, er tidsforbruget sandsynligvis overvurderet.

Hvilke sites besøges?

Undersøgelsen giver en suveræn førsteplads til Jubii (51%), mens anden- og tredjepladsen går til henholdsvis Yahoo (39%) og AltaVista (32%). Derefter er der langt ned til de næste 7 sites, der ligger i tæt dækningsmæssig konkurrence med nogle få procent, der adskiller de enkelte. Dækningen blandt internetbrugere varierer mellem 9% og 15% for disse 7 sites. På de følgende fem pladser findes Berlingske Online, Forum, Ekstra Bladet, Børsen OnLine og Infosport.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs