MediaWatch

Profil af danske Internet-brugere

De mange kontakter resulterede i 1.372 udfyldte spørgeskemaer og danner derfor en brugbar base med repræsentation af internetbrugere indenfor både light-, medium- og heavy-usere selvom det antages at analysematerialet rummer relativt for mange storbrugere og tilsvarende for få light-usere.

Rapporten er opdelt i fire afsnit:
* En e-commerce rapport om danskernes handel på Internettet.
* En erhvervsrapport om danskernes erhvervsmæssige brug af Internettet.

Brugerprofil

Demografisk profil

Endvidere fremgår det, at der er en svag overvægt af store husstande med fire personer og derover. Derimod er der stort set ingen geografisk skævhed, da 47 pct. af internetbrugerne bor øst for Storebælt mod 45 pct. i hele befolkningen.

Hvornår er de kommet på nettet?

For arbejdspladstilsluttede er de tilsvarende tal dog hhv. 32 pct. og 27 pct. Efterhånden som dækningen stiger vil de relative vækstrater falde. Med udgangspunkt i, at hjemmedækningen i 1997 var ca. 14 pct. kan væksten til 1998 beregnes til ca. 57 pct. (fra 14 pct. til 22 pct.), men denne vækstrate vil dog næppe kunne gentages.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs