Vodaphone vinder over Bell Atlantic

MediaWatch

I den største handel nogensinde indenfor mobiltelefoni har AirTouch accepteret et bud på 59,7 mia. $ fra Englands største mobiltelefonoperatør, Vodaphone. Gennem de seneste uger har både Vodaphone og Bell Atlantic budt på AirTouch.

Vodaphone annoncerede umiddelbart efter et bud på 55 mia. $, fordi de primært gerne ville erhverve den europæiske base af AirTouch, således at de fremstod som den største (og indtil videre den eneste pan-europæiske mobiltelefonoperatør) med aktiviteter nord-syd - fra Sverige til Grækenland.

Undervejs har der været spekulationer om hvorvidt spillere som f.eks. BT og Mannesmann og MCI-WorldCom ville byde. Bell Atalantic oppede sit bud undervejs - men den endelige afgørelse faldtaltså i går, og Vodaphone vandt med et bud på 59,7 mia. $.

Det nye selskab kommer til at hedde Vodpahone AirTouch Plc og vil med de samlede aktiviteter kunne nå i milliard mennesker i 23 lande. Ved sammenlægningen udgør den samlede kundebase 23 millioner kunder. Markedet for mobiltelefoni på global basis forventes at være 550 millioner abonnenter i løbet af de næste par år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også