MediaWatch

TV 2 advarer inden nye forhandlinger

Mediepolitikerne var tæt på at forære en dansk, landsdækkende radiokanal til udenlandsk ejede TV-stationer - TV3 ejet af MTG-koncernen eller TvDanmark ejet af SBS med allerede stor indflydelse på de større danske lokalradioer, skriver direktør Jørgen Flint Petersen.

Oven i købet midt i forløbet af et medieforlig, som havde det udtrykkelige formål at styrke public service-TV i Danmark. De var også tæt på at forære DR endnu en radiokanal oven i de tre, der i dag udgør dansk radio for 80 procent af os. Foruroligende - fordi det åbenbart ikke står helt klart for lovgiverne, at dansk TV ikke kommer af sig selv. Der skal kæmpes for det - og der skal være penge til det, i konkurrencen med de store udenlandske koncerner, som satser alt på den digitale fremtid.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs