Seerne svigter ikke TV Sporten

MediaWatch

Uændret mængde sport på TV

De fleste udsendelser ligger i forbindelse med større begivenheder som f.eks. Tour De France, EM i fodbold, EM/VM i damehåndbold samt sommer og vinter OL.

Mængden af sport stiger dermed i perioder med meget store sportsbegivenheder som forventes at have bred national interesse. Der er således intet der indikerer at mængden af sport på TV er stigende på de 3 store stationer.

Seerne forkaster ikke sport

Er det seerne eller stationerne som fravælger Superligafodbold ?

I efteråret 1997 flyttede TV2 imidlertid sin udsendelse til k. 18.00 mens DR1 i forårt 1998 ændrede sit sendelsestidspunkt til kl. 17.30. De stationerne har dermed startet et kapløb om at være først med sammendrag. Dette er sket på bekostning af seerne. For TV2's vedkommende har seertabet været markant, mens DR1 ikke har været påvirket synderligt.

For DR1's vedkommende skyldes det formentligt at sendetidspunktet kl. 18.50 i forvejen ikke var særligt velvalgt. Kick udsendelserne i foråret 1998

TV2's flytning af Superligafodbold har været meget markant. Fra en position som et af aftenens Prime-Time programmer er det flyttet til en position udenfor Prime-Time med et helt naturligt fald i seerrtal. Samtidigt er konkurrencen med DR1's Kick blevet mere direkte.

Et faldende seertal på Superligafodbold er således en konsekvens af en direkte konkurrence imellem DR1 og TV2 samt det faktum at TV2 har flyttet deres superligafodbold fra Prime-Time. Der er derimod intet som tyder på en faldende seerinteresse for hverken superligafodbold eller sport generelt fra seernes side.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også