News Corp. overtager endnu en række TV-stationer

MediaWatch

I konkurrence med Viacom bliver News Corp. den ny ejer af TV-gruppen Chris-Craft Industries Inc. Overtagelsen af Chris-Craft indebærer, at News Corp. får kontrollen over 10 TV-kanaler på en række større markeder i USA, herunder New York, Los Angeles og San Francisco - TV-kanaler der tilsammen når ud til ca. 22 procent af husstandene i USA. Det skriver CNN's finanstjeneste CNNfn.

Chris-Craft forhandlede i første omgang med Viacom om en overtagelse, men disse forhandlinger faldt til jorden i sidste uge. News Corp. betaler - hvis handelen falder endeligt på plads - 5,3 milliarder dollars for overtagelsen af Chris-Craft.

Købet kan muligvis give News Corp. problemer med de amerikanske konkurrencemyndigheder. Det skyldes, at News Corp. allerede ejer 22 TV-kanaler i USA, som tilsammen når ud til ca. 34,5 procent af de amerikanske husstande. Da TV-stationer i USA kun samlet må kunne nå et publikum på 35 procent af husstandene i landet, synes Murdoch med købet af Chris-Craft at være på kollisionskurs med konkurrencereglerne.

Imidlertid er de eksisterende regler under stærkt pres fra News Corp. og andre ledende broadcasters i USA, som ønsker de tilladte satser forøget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

TV 2's årsregnskab gav anledning til flere tophistorier fra MediaWatch i ugens løb. | Foto: Pr/ Tv 2 Danmark

Briefing: Ugen i mediebranchen