MediaWatch

News Corp. overtager endnu en række TV-stationer

I konkurrence med Viacom bliver News Corp. den ny ejer af TV-gruppen Chris-Craft Industries Inc. Overtagelsen af Chris-Craft indebærer, at News Corp. får kontrollen over 10 TV-kanaler på en række større markeder i USA, herunder New York, Los Angeles og San Francisco - TV-kanaler der tilsammen når ud til ca. 22 procent af husstandene i USA. Det skriver CNN's finanstjeneste CNNfn.

Chris-Craft forhandlede i første omgang med Viacom om en overtagelse, men disse forhandlinger faldt til jorden i sidste uge. News Corp. betaler - hvis handelen falder endeligt på plads - 5,3 milliarder dollars for overtagelsen af Chris-Craft.

Købet kan muligvis give News Corp. problemer med de amerikanske konkurrencemyndigheder. Det skyldes, at News Corp. allerede ejer 22 TV-kanaler i USA, som tilsammen når ud til ca. 34,5 procent af de amerikanske husstande. Da TV-stationer i USA kun samlet må kunne nå et publikum på 35 procent af husstandene i landet, synes Murdoch med købet af Chris-Craft at være på kollisionskurs med konkurrencereglerne.

Imidlertid er de eksisterende regler under stærkt pres fra News Corp. og andre ledende broadcasters i USA, som ønsker de tilladte satser forøget.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs