MediaWatch

Handel via Internet skal gøres sikkert

Manglende tryghed hos forbrugerene har været udpeget som en af de største hindringer for udbredelsen af e-handel i Danmark. Derfor er en række af de store erhvervsorganisationer på vej med en fælles mærkningsordning, som skal være med til at skabe tillid til de danske Internet butikker, skriver Ritzaus Bureau.

I øjeblikket arbejdes der på at få mærket udformet, og mærket forventes herefter at blive indført hos de første e-butikker i løbet af oktober måned. For at få mærket skal e-butikkerne opfylde en række etiske retningslinier, der skal gøre det sikkert og trygt for forbrugeren at handle hos de pågældende e-butikker.

Selvom den forbrugerrettede e-handel udgør en meget lille del af den samlede e-handel, er det opfattelsen hos Dansk Handel & Service, at det er vigtigt at fokusere på forbrugerens tryghed og sikkerhed. Det siger organisationens erhvervspolitiske chef, Charlotte Bill og tilføjer:

- Når man vælger at handle online, skal der også være en tryghed omkring det, og det skal både virksomheder og forbrugere vænne sig til.

Mærkningsordningen skal administreres af en særlig fond, der skal stå for certificering af de virksomheder, som anmoder om e-mærket.


Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs