Handel via Internet skal gøres sikkert

MediaWatch

Manglende tryghed hos forbrugerene har været udpeget som en af de største hindringer for udbredelsen af e-handel i Danmark. Derfor er en række af de store erhvervsorganisationer på vej med en fælles mærkningsordning, som skal være med til at skabe tillid til de danske Internet butikker, skriver Ritzaus Bureau.

I øjeblikket arbejdes der på at få mærket udformet, og mærket forventes herefter at blive indført hos de første e-butikker i løbet af oktober måned. For at få mærket skal e-butikkerne opfylde en række etiske retningslinier, der skal gøre det sikkert og trygt for forbrugeren at handle hos de pågældende e-butikker.

Selvom den forbrugerrettede e-handel udgør en meget lille del af den samlede e-handel, er det opfattelsen hos Dansk Handel & Service, at det er vigtigt at fokusere på forbrugerens tryghed og sikkerhed. Det siger organisationens erhvervspolitiske chef, Charlotte Bill og tilføjer:

- Når man vælger at handle online, skal der også være en tryghed omkring det, og det skal både virksomheder og forbrugere vænne sig til.

Mærkningsordningen skal administreres af en særlig fond, der skal stå for certificering af de virksomheder, som anmoder om e-mærket.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også