Venturekapitalister forsigtige over for e-handel

MediaWatch

Generelt har ventureselskaberne ikke lag låg på pengekassen, idet tilgangen af ny venturekapital er steget med 96 procent procent fra april kvartal sidste år til april kvartal i år fra 12,5 milliarder dollars til 24,5 milliarder dollars.

Men en afgørende forskel på udviklingen fra første til andet kvartal i år er dog et iøjnefaldende dyk i risikoviljen over for iværksættervirksomheder inden for e-handel, skriver Jyllands-Posten.

Forsigtigheden gælder ikke Internet-relaterede virksomheder generelt, idet de fortsat - om end med et svagt fald - tegner sig for ca. halvdelen af den samlede investerede venturekapital.

Årsagen til tilbageholdenheden over for e-handels virksomheder hænger sammen med, at disse virksomheder generelt har vanskeligt ved at tjene penge, og at de typisk har et underskud hængende over hovedet, som er mange gange større end omsætningen.

Problemet for mange e-handels virksomheder synes at være, at mange af virksomhederne har forsøgt at føre eksisterende forretningsmodeller over på nettet, uden at forbrugerne har opnået nogen fordele herved. Dermed har virksomhederne ikke opnået de markedsandele, som de havde forestillet sig.

Af samme grund synes venturekapitalister i stigende grad at være investeringsvillige over for e-handels virksomheder, der kan fremvise forretningsmodeller, der bryder med de eksisterende usikre modeller.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også