EU forsinker gigantfusionen mellem Vivendi og Sea

MediaWatch

Det var forventet, at EU-Kommissionen ville godkende aftalen pr. 21. august, men Kommissionens talskvinde forklarer, at de to selskabers anmeldelse ikke har været fyldestgørende, skriver CNN’s finansservice CNNfn.

Kommissionen vil ikke umiddelbart afsløre, hvilke oplysninger de mangler for at afslutte behandlingen af fusionsanmeldelsen, og Kommissionen løfter således ikke sløret for, hvilke elementer af den konkurrenceretlige vurdering, man er i tvivl om.

Nyheden kommer samtidig med, at Kommissionen er inde i længevarende behandling af de konkurrenceretlige elementer af fusionen mellem America Online og Time Warner og tolkes af CNNfn som et signal om Kommissionens bekymring vedrørende de mulige konsekvenser af gigantfusionernes indvirkning på mediemarkedet.

Så sent som i slutningen af juli godkendte de franske konkurrencemyndigheder at give Vivendi lov til at foretage de ønskede opkøb i Seagram og Canal Plus. Det krævede dog, at Vivendi afhændede 51 procent af Canal Plus, idet den franske konkurrencelov forbyder europæiske selskaber at eje mere end 49 procent af et fransk TV-selskab.

Vivendi vil med fusionen kombinere sine tele- og Internet aktiviteter med Canal Plus’ og Seagram’s musik- og filmekspertise. Selskabet vil, hvis og når det godkendes, få navnet Vivendi Universal.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også