MediaWatch

EU forsinker gigantfusionen mellem Vivendi og Sea

Det var forventet, at EU-Kommissionen ville godkende aftalen pr. 21. august, men Kommissionens talskvinde forklarer, at de to selskabers anmeldelse ikke har været fyldestgørende, skriver CNN’s finansservice CNNfn.

Kommissionen vil ikke umiddelbart afsløre, hvilke oplysninger de mangler for at afslutte behandlingen af fusionsanmeldelsen, og Kommissionen løfter således ikke sløret for, hvilke elementer af den konkurrenceretlige vurdering, man er i tvivl om.

Nyheden kommer samtidig med, at Kommissionen er inde i længevarende behandling af de konkurrenceretlige elementer af fusionen mellem America Online og Time Warner og tolkes af CNNfn som et signal om Kommissionens bekymring vedrørende de mulige konsekvenser af gigantfusionernes indvirkning på mediemarkedet.

Så sent som i slutningen af juli godkendte de franske konkurrencemyndigheder at give Vivendi lov til at foretage de ønskede opkøb i Seagram og Canal Plus. Det krævede dog, at Vivendi afhændede 51 procent af Canal Plus, idet den franske konkurrencelov forbyder europæiske selskaber at eje mere end 49 procent af et fransk TV-selskab.

Vivendi vil med fusionen kombinere sine tele- og Internet aktiviteter med Canal Plus’ og Seagram’s musik- og filmekspertise. Selskabet vil, hvis og når det godkendes, få navnet Vivendi Universal.


Mere fra MediaWatch

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs